Holnap másodfokú ítélet várható Gaudi elleni másik (Pásztor-féle) koncepciós perben

Ezúton tájékoztatom a hazafias közvéleményt, hogy a Fővárosi Törvényszéken (1055 Budapest, Markó u. 27. II.12.)  2016. szeptember 23-én 8.30-tól kezdődő nyilvános ülésen az ellenem és két aktivista ellen egy 2014-es földvédő tüntetés és Pásztor István leköpése kapcsán indított koncepciós büntetőeljárásban másodfokú ítélethozatal várható. 

Sűrű a szezon: tegnap a 2006 őszi megtorlásban részes egyik ügyésszel kapcsolatos képviselői igazságbeszédem miatti koncepciós vád terheltjeként álltam büntetőbíróság előtt, ma pedig 2009. július 4-én 86 meghurcolt gárdista és hazafi kártérítési perében küzdöttem az eddig még elmaradt jóvátételükért. Valami itt nagyon nincs rendben...

Majdnem éppen egy éve a Pesti Központi Kerületi Bíróság (dr. Makranczi Zita bíró)  bátor és korrekt ítéletében a Pásztor István VMSZ elnök 2014 májusi leköpése kapcsán indított koncepciós eljárásban bűncselekmény hiányában felmentett az ellenem felbujtói minőségben elkövetett személyes szabadság megsértése és garázdaság minősített esetei miatt emelt vádak alól. A bíróság által szétzúzott vádak miatt felsült ügyészség a felmentő ítélet ellen fellebbezést jelentett be, ezért kell megvívni most másodfokon a csatát. Védőm dr. Manger Marcell ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat együttműködő partnere.

A bizonyítási eljárásban sikerült rendőr és civil tanúkkal, illetve felvételekkel cáfolnunk a képtelen vádakat: senki sem észlelt közvádas bűncselekményeket és lincshangulatot, senki nem látott okot rendőri közbeavatkozásra. Közvádas bűncselekmények és magánindítvány hiányában eljárás sem indulhatott volna. Nyilvánvaló az is, hogy Pásztor István közéleti szerepét bíráló és vélemény-nyilvánításra buzdító nyilatkozatom sem volt felbujtás, így nem valósított meg bűncselekményt.

Kérem, aki szolidáris velünk, és megteheti, jöjjön el a tárgyalásra, köszönöm az eddigi kiállást is!

 

Honfitársi üdvözlettel:

dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő

www.gaudinagytamas.hu