Interpellációt nyújtottam be Orbán Viktor miniszterelnökhöz, aki megfutamodott a válaszadás elől

2012. 09. 10-én Dr. Gaudi-Nagy Tamás interpellációt nyújtott be a miniszterelnökhöz. A jogvédő politikus az elszámoltatásnak nevezett folyamatokról, a nemzeti vagyont fosztogató, szemkilövőkről érdeklődött. A válasz Budai Gyulától érkezett, aki - bár Gyurcsány és a többi felelőst az ígéretek ellenére sem tudták felelősségre vonni - sikeresnek nevezte az elszámoltatást.

Tisztelt Miniszterelnök Úr !

2012. augusztus 31-ével megszűnt Budai Gyula elszámoltatási biztos megbízatása. A kormány nevében Lázár János sikeresen lezárt elszámoltatásról beszél, az MSZP és a gyurcsányisták kárörvendően örülnek, hogy megúszták, az ország pedig rosszul jár. Az Önök elszámoltatási ígéreteiben bízó csalódott emberek pedig azt kérdezik: lehetséges ez? Valóban megússzák a kártevők és továbbra is röhöghetnek az ország képébe, hogy lám ez mégiscsak egy következmények nélküli ország? Akik az elszámoltatást radikális keménységgel akarták és akarják, azok pedig érthető módon indulatosak és felteszik maguknak a kérdést: ha az állam új képviselői nem csapnak le a mérhetetlen károkat okozó elkövetőkre, akkor a népnek nem kellene saját kezébe vennie az ügyet?

2002-2010 között a hazánkat csaknem katasztrófába kormányzó szocialista-liberális fedőnéven működő érdekcsoportok példátlan mértékben csapolták meg a nemzeti vagyont és sértették meg a magyar emberek politikai szabadságjogait szemeket is kilőve. Az elkövetőket és a haszonélvezőket kivéve mindenki kárvallottja volt annak a korszaknak.

A 2012. augusztus 30-án közzétett számok egyértelművé teszik, hogy a kormány megbukott elszámoltatásból, mivel a szocialista-liberális kormányzatok nemzeti vagyont károsító és emberek jogait sértő felelőseit nem tudta megbüntettetni annak ellenére, hogy erre a választási és kormányprogramban ígéretet tettek, és a társadalom négyötöde is erre szavazott.

A Nemzeti Együttműködés Programja szerint „az elmúlt 8 év kormányzása engedte, hogy bűnszervezetek épüljenek be a közpénzből fenntartott állami intézményekbe és vállalatokba.”

Sőt tovább megy: "A leváltott kormány egy bűnszervezethez hasonlít, amely fosztogatott és szétesett a korrupciótól. Az elmúlt 8 évben az állami és kormányzati szervezetek maffiaszerű működését hallottuk, tapasztaltuk." És ehhez képest mi történt? Hol vannak ezek ma ezek a bűnszervezetek ma? Mert börtönben nem, az biztos ! Élnek és virulnak? Legfeljebb átrendeződés történt? A kormányprogram 14. oldal 4. bekezdésében pedig ott áll feketén- fehéren: A kormány „megszünteti a törvények felett állás kiváltságát, elszámoltatja az elmúlt nyolc év felelőseit..”

Nyilvánvalóan Ön és az egész ország tudja a kétharmados többség az elszámoltatás ígérete nélkül nem is lett volna meg. Az elszámoltatás kudarcának legékesebb bizonyítéka a 8 éves országvesztő időszak bűncselekményeiért felelős egyetlen miniszter, állami vezető és haszonélvező sem került rács mögé: Demszky Gábor, Gyurcsány Ferenc és bűntársaik, ideértve a 2006-os szemkilövésekért és rendőri brutalitásért felelős rendőrvezetők, például Gergényi Péter volt budapesti rendőr-főkapitány még vád alá sem kerültek, a feljelentések többségét elutasították, számos ügy elévült. Nem szavazták meg Önök, hogy javaslatunkra a vizsgálóbizottságok előtti meg nem jelenést börtönnel sújtsuk, pedig ez alapján Gyurcsány már ott lenne ! Pedig miniszterelnök úr még 2010-ben nagyon elszántan így nyilatkozott:

"Ebben az ügyben nincs helye óvatosságnak, hezitálásnak. Nem fogjuk szó nélkül hagyni, ami 2006. október 23-án történt. Ezért felelni kell - a törvényes keretek között - mindenkinek, aki ebben részt vett. Nincs kivétel sem rangra, sem beosztásra, sem életkorra tekintettel."

Az elbocsátott elszámoltatási biztos honlapján még tucatnyi vizsgálat alatt álló ügy található, számtalan cselekmény még feltáratlan, miként gondolják azt, hogy most két év eredménytelensége után az elszámoltatást le lehet zárni?

AZ MSZP és a gyurcsányisták pedig egyre szemtelenebbek, miután eddig megúszták a felelősségre vonást. De ennél még rosszabb a helyzet, a felelősök közül vannak, akik nem börtönt, hanem állami feladatot és hivatalt kaptak. Itt van például a 2007-2010 közötti időszak, általam készített és emberi jogi bizottság által elfogadott jelentés szerinti számos durva, politikailag vezérelt rendőri jogsértésért felelős volt országos rendőr- főkapitányt, Bencze Józsefet Önök Magyarország macedóniai nagykövetévé nevezték ki. De a legbrutálisabb rendőri erő, Rebisz akkori parancsnoka Dobozi József is karriert kapott Önöktől felelősségre vonás helyett.

Önök irányítják a rendőrséget két éve, másfél éve Önök szavaztak bizalmat 9 évre az új legfőbb ügyésznek, birtokon belül vannak, minden lehetőségük adott a jogállami keretek közötti elszámoltatásra. Most arról beszélnek, hogy az elszámoltatást sikeresen lezárult, ami pedig nem sikerült annak az eltüntetett bizonyítékok az okai. Mi folyik itt? Kinek az érdeke? Egy biztos: a magyar embereknek nem, akik közül sokan csalódottak, vannak, akik nem lepődtek meg, de felháborítja őket. Van egy csoport akik azonban örülnek: a haszonélvezők. Rájuk nem csapott még le a jog!

Nem statáriumot és jogtiprást kérünk: ellenkezőleg a jogrend helyreállítását, az elszámoltatás felpörgetését és nem lezárását!

Mindezek fényében egyetért Miniszterelnök Úr Lázár Jánossal, aki sikeres elszámoltatásról beszél?

Várom megtisztelő válaszát!