A Jobbik nem enged: az elszámoltatást a nép nevében végig kell vinni !

Tegnap megszűnt Budai Gyula elszámoltatási biztos megbízatása, a Fidesz sikeresen lezárt elszámoltatásról beszél, az MSZP és a gyurcsányisták kárörvendően örülnek, hogy megúszták, az ország pedig rosszul jár. A Jobbik viszont továbbra is követeli a 2002-2010 közötti kártevők számonkérését és tesz is ennek érdekében.

A közzétett számok egyértelművé teszik, hogy a kormány megbukott elszámoltatásból, mivel a szocialista-liberális kormányzatok nemzeti vagyont károsító és emberek jogait sértő felelőseit nem tudta megbüntettetni annak ellenére, hogy erre a választási és kormányprogramban ígéretet tettek, és a társadalom négyötöde is erre szavazott, a kétharmad az elszámoltatás ígérete nélkül nem is lett volna meg. Az elszámoltatás kudarcának legékesebb bizonyítéka a 8 éves országvesztő időszak bűncselekményeiért felelős egyetlen miniszter, állami vezető és haszonélvező sem került rács mögé: Demszky Gábor, Gyurcsány Ferenc és bűntársaik, ideértve a 2006-os szemkilövésekért és rendőri brutalitásért felelős rendőrvezetők még vád alá sem kerültek, a csekély számú feljelentés többségét elutasították. AZ MSZP és a gyurcsányisták pedig egyre szemtelenebbek, miután eddig megúszták a felelősségre vonást a társadalom akarata és a Fidesz fogadkozása ellenére. Számos ügy még folyamatban van, a Jobbik is következetesen és alkotó módon részt vett minden elszámoltatást célzó bizottság munkájában és tucatnyi feljelentést tett (Budapest Airport, MALÉV privatizáció, Club Aliga stb.) , de az eljárások rendre elakadnak, a feltáró bizottságok rendre érdemi eredmény nélkül maradtak. Most arról beszélnek, hogy az elszámoltatást sikeresen lezárult, ami pedig nem sikerült annak az eltüntetett bizonyítékok az okai. Mi folyik itt ? Kinek az érdeke ? Egy biztos: a magyar embereknek nem, akik közül sokan csalódottak, vannak akik nem lepődtek meg, de felháborítja őket. Van egy csoport akik azonban örülnek: a haszonélvezők. Rájuk nem csapott még le a jog !

A kormány nem mutogathat a rendőrségre és az ügyészségre, mivel a rendőrség a kormány irányítása alatt áll, a sok ügyet elszabotáló, így többek között a 2006-os rendőrterror bűneinek elévülését is megengedő ügyészség élén a Fidesz-KDNP által 2010 decemberében megválasztott Polt Péter áll. Mi az akadály tehát ? Az ügyek elsöprő része még bíróságra sem került. Mindez arra enged következtetni, hogy a valódi elszámoltató szándék és vasakarat hiányzik a kormányerőknél.

A Jobbik követeli, hogy a nemzeti vagyont megkárosító és emberek szabadságjogait lábbal tipró szocialista-liberális felelősök végre bűnhődjenek és amennyi elorzott nemzeti vagyont csak lehetséges szerezzünk vissza, mert a lopott holmi visszajár. Ezért követeljük a rablóprivatizáció felülvizsgálatát is, erre is tett vállalást a kormány, mégsem történt semmi. A Jobbik ennek érdekében tovább küzd: újabb feljelentéseket tesz ahol csak lehet és az Országgyűlésben folyamatosan elszámoltatja az elszámoltatás elmaradásáért felelősöket is.

Az elszámoltatást nem leállítani, hanem felpörgetni kell: erre specializált, optimális szakmai és pénzügyi erőforrásokkal rendelkező ügyosztályokat kell felállítani a rendőrségen és ügyészségen belül, új elszámoltatási biztos kell, aki minden tudását és energiáját ennek a küldetésnek a szolgálatába tudja állítani. A kormány felelőssége, hogy a “kitalicskázott” és ellopott közvagyont visszaszerezze és a bűnösök megbüntetését jogállami eszközökkel elérje.

 

Budapest, 2012. szeptember 1.

dr. Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő (Jobbik)