A közbiztonsági válsághelyzet megfékezése érdekében nem elegendő mértékű a kormány politikája

Gaudi-Nagy Tamás 2012. 07. 12-én az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről, valamint egyes törvényeknek az iskolakerülés elleni fellépést biztosító módosításáról szóló törvényjavaslatról (a T/7772 számú törvényjavaslat IDE kattintva megtekinthető) folytatott vitában  elmondta, hogy nagyon örültek, mikor ezt a javaslatot meglátták a benyújtott törvények között, hiszen ez a Mirkóczki Ádámmal a belügyminiszternél tett látogatásuk után volt, amelyen Pintér Sándor belügyminiszterrel a csendőrség felállításáról egyeztettek.

A rendvédelem, a vidéken tomboló közbiztonsági válsághelyzet megfékezése érdekében Gaudi jó, de nem elegendő lépésnek nevezte a kormány törvényjavaslatát. A Jobbik frakciónak számos jobbító javaslata volt, melyből csupán egyet fogadtak el. Ennek értelmében az uzsora bűncselekményt elkövető, ilyen bűncselekményért jogerősen elítélt személyek ne láthassanak el rendvédelmi szervezetekben feladatokat.

,,Szerettük volna, ha az (bűncselekményt) elkövető visszatartását a helyszínen ne csak két órás időkorláttal tehesse meg a mezőőr, halászati őr, hanem ezt akár nyolc órás időkeretben. Az előállításra való bekísérés ne négy, hanem szintén nyolc órás időkeretben valósuljon meg. Ezeket a kezdeményezéseket sajnos elutasították" - mondta Gaudi (a törvény jobbítását célzó módosító javaslatok ITT, ITT, ITT és ITT).

Összességében a törvény azt igazolja, hogy mindazoknak, akik kimondták, kimondják a Jobbikkal együtt régóta, hogy keményen és határozottan fel kell lépni az iskolakerülőkkel és bűnelkövetőkkel szemben, azoknak igaza volt - gárdistáknak, jobbikosoknak és a vidék Magyarországának -, akik végre rendet akarnak Magyarországon.