Ki törődik a Budaházy-gyerekekkel?

Nehéz helyzetben vannak Budaházy György gyerekei. A három csemete kommandósok között, bilincsbe verve látta az apját.

Budaházy György ügye évek óta erősen megosztja a közvéleményt. A terrorizmussal is vádolt György jelenleg egy éve tölti előzetes büntetését a váci börtönben. A NapiászOnline korábban közölte a vele készített exkluzív börtöninterjút. Most annak jártunk utána, mi történt a családdal Budaházy börtönbe kerülése óta.

Budaházy György felesége, a törékeny Bernadett hősiesen tűri a mindennapokat, bár amikor gyerekei kerülnek szóba, neki sem egyszerű a beszéd. A NapiászOnline.hu-nak elmondta, döbbenetként érte a családot, hogy a családfő egyszer csak nem érkezett haza.

- Gyurit behívták a rendőrségre, hogy egy tüntetési ügy részleteit tisztázza, azóta nem volt itthon - fakadt ki a NapiászOnline.hu-nak Budaházy Bernadett. - A gyerekekkel együtt 113 nap múlva láthattuk és az utolsó pillanatig reménykedtem benne, hogy nem lesz sokkoló a gyerekeknek és nem bilincsbe verve, kommandósok között kell viszontlátniuk az édesapjukat. Sajnos hiába reménykedtem. A legkisebb, Villő még csak három éves volt és ijedten bújt hozzám, az apjára szinte rá sem mert nézni.

A három Budaházy-gyerek, a 11 éves Botond, a 9 éves Boglárka és a 4 éves Villő sajnos ritkán látják édesapjukat. Bernadett elmondása szerint a leginkább Boglárkát viseli meg az egész történet, hiszen ő a legapásabb. - Botondot sajnos érte már attrocitás az iskolában, de szerencsére a többség átérzi a helyzetet - folytatja Bernadett. - Botond egyébként "lerendezi", ha baj van, persze csak akkor, ha őt vagy az apját támadják.

Sokan nehezen képzelik el azok után, amilyen hírek megjelentek, de Gyuri nem egy agresszív alkat, hanem egy érzékeny, intelligens ember, felfoghatatlan, hogy terrorizmussal vádolják. Nem azt mondom, hogy tökéletes, persze nem akar semmiféle rendszerbe belesimulni, de ami körülötte folyik, az azért már túlzás.

Budaházyék a hagyományos családmodellt követték: György a családfenntartó, Bernadett neveli a gyerekeket.

Csakhogy Bernadett GYES-e most lejárt, így a család nehéz helyzetbe került. Három gyerek mellett pedig nem egyszerű megszervezni az életet...

- Most úgy néz ki, van egy munka kilátásban, amit esetleg otthonról is tudok csinálni. Nem akarok panaszkodni, de iszonyúan megviseli a gyerekeket ez az egész és persze minket is. Gyuri azt mondta, ha folyton a gyerekekre gondolna, kikészülne, de ezt úgy oldja meg, hogy reggel egy kicsit megengedi magának az "ellágyulást", majd inkább olyan könyveket olvas, amik nehezen emészthetőek, mint például a Zarathusztra, hogy lefoglalja a gondolatait.

Bernadett elmondta, sokan segítenek nekik, de minden apró segítségért - legyen az akár egy jó szó - is hálásak.

NapiászOnline / Vörös Viktória