Miért védi a rendőrség máig a Gyurcsány-rendszer 2006 őszi jogsértéseit és miért zárkózik el a teljes körű jóvátétel elől? (videóval)

2013. február 27-én a Fővárosi Törvényszéken tartott sokadik tárgyaláson küzdött Kiss Mária jogsértett a nemzeti együttműködés rendszerének rendőrségével annak érdekében, hogy a 2006. október 23-án délelőtt a Nádor utcában elszenvedett jogsérelmek miatt kártérítést kapjon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség annak ellenére védi körömszakadtáig a gyurcsányi rendőrség ezen otromba jogtiprását valótlan tartalmú rendőri vallomásokra hivatkozva, hogy jogerős ítélet állapítja meg a tüntetők feloszlatásának jogellenességét, akiket még körbe is zártak egy ideig és többeket közülük megtámadtak, elfogtak és előállítottak, majd koncepciós eljárás alá vontak.

A rendőrség álláspontja azért is érthetetlen, mert az Országgyűlés 2010 júniusi döntése alapján a 2006 őszi jogsértetteknek kártérítés jár és ennek alapján közel 150 személy jóvátételt kapott. Mindeddig azonban a rendőrség elfogadhatatlan módon elzárkózik attól, hogy jogellenesen feloszlatott 2006. október 23-i Kossuth téri és Nádor utcai tüntetés során gyülekezési jogukban, személyes szabadságukban és emberi méltóságukban megsértett emberek jóvátételt kapjanak. Vajon miért védi még mindig a tüntetők vérétől véressé vált mundért a rendőrség és miért megy szembe az Országgyűlés akaratával? Erre keresem a választ Önökkel együtt! Kérem, tekintse meg a tárgyalásról Kőszegi M. László (www.hungariatv.huó) által készített összefoglalót!

Budapest, 2013. március 3.
Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő,
a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője