Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás Miskolcon tartott lakossági fórumot

Dr. Morvai Krisztina, a Jobbik EP képviselője, államfőjelöltje és dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje lakossági fórumot tartott Miskolcon. Az ITC székház zsúfolásig megtelt, több, mint 600 érdeklődő jelenlétében mutatkoztak be a nemzeti párt helyi képviselő-jelöltjei.

Egyed Zsolt, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, Miskolc 01. OEVK jelöltje legfontosabb feladatának jelölte meg  a közbiztonság radikális módszerekkel történő normalizálását, valamint  a demográfiai katasztrófa utolsó utáni pillanatban történő megakadályozását. Hangsúlyozta:" A cigánybűnözést meg kell szüntetni az országban,ezáltal életteret biztosítva az adófizető magyar lakosságnak. Megszüntetjük a welness-börtönöket, a büntetésvégrehajtást önellátóvá tesszük."

Csorba János miskolci vállalkozó, a Horthy Miklós Vitézi Rend tagja,  B-A-Z 02. OEVK jelöltje a miskolci parkolási rendszer problémáiról, a belvárosi épületek felújításának szükségességéről tájékoztatott. Megválasztása esetén első feladataiként említette a miskolci önkormányzati ingatlanok eladása körüli korrupciós ügyek bűnöseinek, valamint a város eladósításában részt vevők elszámoltatását ill. megbüntetését.

Szabó Attila a Miskolci Egyetem hallgatója, Miskolc  03. OEVK jelöltje legfontosabb teendői közé sorolta a magyar kis- és középvállalkozások támogatását a multinacionális érdekekkel szemben. A segélyezési rendszer igazságossá tételét, a magyar fiatalok gyermekvállalásának támogatását ill. az avasi lakótelep élhetetlenné válásának megakadályozását nevezte meg halasztást nem tűrő problémaként.

Sztancsik Barnabás Pedagógusok Szakszervezetének miskolci titkára, országos vezetőségi tagja, Miskolc 04. OEVK jelöltje betegágyáról küldött üzenetében az integrált oktatási rendszer létjogosultságának felülvizsgálatát, a szociális rendszer igazságossá tételét tűzte ki célul. Alapvetőnek tartja egy tartós és nem naponta változó iskolaszerkezet kialakítását, égetően fontosnak tartja  a jól képzett szakorvosok és szakdolgozók elvándorlásának megállítását a béreik és munkakörülményeik jelentős fejlesztésével.

A jelöltek bemutatkozása után dr. Gaudi-Nagy Tamás kapott szót. A képviselő-jelölt beszédében kitért a cigánybűnözés és a politikus-bűnözés felszámolására és a csendőrség intézményének felállítására. Gaudi kiemelte, hogy országos hatáskörrel, a rendőrség mellett működő rendvédelmi szervezetként fog működni, a belügyminiszter felügyelete alatt. Kimagasló eredményességét a csendőrök viszonylag kis szolgálati területe és az ebből adódó kitűnő terület- és személyismeretük fogja garantálni. A csendőrség a rendvédelmi terület elit alakulatát fogja képezni, a felvételre jelentkező személyeknek szigorú szellemi és fizikai alkalmassági követelményeknek kell eleget tenniük, és kétéves, szakosított csendőri képzés után fognak a közterületeken munkába állni. Az átmenet időszakában az eddig politikai megtorlásra használt készenléti rendőri erőket vonnák be a rendfenntartó munkába, valamint növelnék a rendőrőrsök számát.

Ezt követően dr. Morvai Krisztina, az est főelőadóját szólította a moderátor a mikrofonhoz. Az európai parlamenti képviselő videón mutatta be az elmúlt héten történ felszólalásait. Az egyik legfontosabb felszólalása az abortuszról szólt. Elmondta, hogy az abortuszkérdést egy radikálisan új szemszögből kellene megközelíteni. Le kell számolni azzal a hazugsággal, hogy az abortusz jó dolog lenne a nőknek. Az abortusz a női testnek és léleknek egyaránt fájdalmas és káros beavatkozás. El kell kezdeni az abortusz megelőzéséről beszélni. Segíteni kell a nőket abban, hogy tervezett várandósságok elé nézzenek, ha pedig nem tervezett terhesség következik be, azt a gyermeket is képesek legyenek a nők és a párok világra hozni és szeretetben felnevelni.

Morvai Krisztina harcosan kiáll a politikai foglyok mellett. Levetítette Miskolcon is a Guantanamo Magyarországon? című kisfilmet, mely drámaian hatott az emberekre. Ezt követően felolvasta petícióját.

A rendezvény a Himnusz és a Székely Himnusz eléneklésével ért véget.

www.morvaikrisztina.hu

Tags: