Mozgóképes tudósítás Szima Judit, a TMRSZ főtitkára elleni koncepciós katonai büntetőeljárás 2010. április 8-i tárgyalásáról

Helyszín: Fovárosi  Bíróság Katonai Tanácsa, Budapest Fo u. 70-78.
A vád: folytatólagosan elkövetett bujtogatás vétsége
Védok: dr. Gaudi-Nagy Tamás és dr. Molnár Attila ügyvédek

A bíróság mindenáron szeretett volna ítéletet hozni az ügyben, de végül nem sikerült. Az eljárást azért indítottak, mert a Szima Judit által irányított, eddig szervilis hozzállással szakító rendor szakszervezet (amely a Jobbikkal is együttmuködési megállapodást kötött) a honlapján (www.tmrsz.hu) több olyan írást jelentetett meg, amelyekben bírálták és leleplezték a rendori állomány életét megkeseríto, elnehezíto rendori vezetoi tetteket és mulasztásokat (pl. túlmunka kifizetések elmaradása, urambátyám alapon zajló kinevezések, évvégi premizálás saját vezetoi köröknek érdemtelenül, összefonódás a szervezettt bunözéssel, kiképzés gyenge állapota, szókimondó érdekvédo rendorök meghurcolása, a politikai hatalom feltétlen, elvtelen és jogszabályokat sérto kiszolgálása stb.).

A szakszervezeti törvény és hivatásos állományú rendorökrol szóló jogszabály egyértelmuen biztosítja a rendori szakszervezeti képviselok szabad tevékenységét és vélemény-nyilvánítását. A vád még azt sem bizonyította, hogy egyáltalán Szima Judit tette-e egyáltalán fel a vád tárgyává tett több írást: Gaudi-Nagy Tamás informatikai szakérto kirendelését kérte, ezt a bíró megtagadta, majd a kialakult vita során Gaudit eloször 100, majd még egyszer 100 ezret, tehát összesen kétszázezer forint rendbírsággal sújtotta.

Gaudi kérte az eljárás felfüggesztését, mivel a Btk 357. §-a, amely a bujtogatást szabályozza alkotmányellenes, mivel tekintet nélkül arra is büntethetové teszi a szakszervezeti álláspont rendori állománnyal való közlését, hogy az valós vagy sem. Emiatt kérte a TMRSZ már korábban ezen buncselekményt szabályozó paragrafus megsemmisítését. A bíró ennek ellenére sem függesztette fel a tárgyalást. A nyilvánvalóan elfogult bíró által gerjesztett légkörben Szima Judit rosszul lett, ki kellett mennie a tárgyalóból, majd a bíró végül hiosszas ösztökésé utáén menott híviott: ápolás után végül kórházba vitték a fotitkárt, így a bíróság kénytelen volt elnapolni a tárgyalást.

 

 

2010.04.08. - Szima Judit elleni koncepciós per 2. tárgyalás from ScreenFabric on Vimeo.

Tags: