Nemzeti jogvédelem c. kötet bemutatója és önrendelkezési fórum Nagyvárad 2020.02.16 - beszámoló és fotóalbum

A partiumi könyvbemutató körutam első állomásaként február 16-án Nagyváradon a Góbé Csárdában mintegy 50 érdeklődő előtt tartottam meg a Nemzeti jogvédelem c. könyvem bemutatóját és egyúttal fórumot az elcsatolt magyarok önrendelkezéséről, jogairól a trianoni diktátum 100. esztendejében.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által szervezett rendezvényen Borbély Zsolt Attila politológus, az EMNT alelnöke, Nagy Barna József, az EMNT alnöke és Pápay Zoltán a csodás Góbé Csárda tulajdonosa voltak beszélgetőtársaim.

Nagy tetszéssel fogadták a váradiak az EU diktátumai, a patriofóbok-globalisták nemzeti értékeink támadásaival szembeni önvédelemről, a nemzeti önrendelkezésről és a trianoni diktátum elkerülhetetlen meghaladásáról szóló gondolataimat. Nyitottan reagáltak az önrendelkezésért való kiállást és a jogfosztások elleni fellépést szorgalmazó mondandómra.

És egyúttal sok panasz elhangzott tőlük a váradi magyarság jogfosztottságával, a nyelvi jogaik érvényesülésének hiányával kapcsolatban, sanyarú, másodrendű státusuk miatt.

Sok érdeklődő vásárolt a Nemzeti jogvédelem és a Jogvédők a nemzet szolgálatában c. kötetekből. A szervezők meghívtak egy újabb, idén szeptemberben tartandó nemzeti jogvédő fórumra, amelyre szívesen eljövök.

Másnap reggel egy jogi monitorozó szemléletű sétát tettünk Borbély Zsolt Attila barátommal az eredeti pompás, magyaros arculatát egyre inkább visszanyerő városban, vannak azért még problémás pontok a nyelvi tájképpel és magyar nyelv használatával kapcsolatban, erről nemsokára külön... , a nyelvi tájképben a még mindig legalább 30 %-ban magyar Váradon alig látni magyar feliratot...