Tovább dagad a cigány székház botrány

Miután Gaudi-Nagy Tamás és Zagyva György Gyula országgyűlési képviselők lefülelték múlt kedden az emberi jogi bizottság ülésén az egyház ingatlanok visszaadása közé rejtett,  sunyi cigányszavazat kifizetést ( a Farkas Flórián vezette Lungo Dromnak, a Fidesz cigányszavazatait besöprő szatellit szerveznek egy '50-es években államosított, korábban óvodaként használt, több százmilliós értékű ingatlant akarnak ingyen odaadni) és szerdán sajtótájékoztatót tartottak újabb trükkel próbálja tető alá hozni ezt a cigányság számára is kínos ügyet a kétharmados többség.

A KDNP-s Lukács Tamás vezette emberi jogi bizottság kormánypárti többséggel elfogadott - amúgy házszabályellenes és állami vagyonra vonatkozó szabályokat durván sértő -  székházmutyis módosító javaslatát, illetve a költségvetési bizottság hasonló tárgyú módosító javaslatát még a "nemzeti együttműködés" szavazógépei sem támogatták múlt pénteken. A Ház 296 nem szavazattal söpörte le a javaslatokat, amelyekkel ezt az egész botrányos székház adományt példátlan módon a 2012. évi költségvetési törvény módosításába akarták becsempészni. E törvény vitájában Gaudi-Nagy Tamás szóvá is tette ezt az elképesztő törvénysértést.

Orbánék a felsülés után sem adták fel szándékukat: négy fideszes képviselő önálló törvényjavaslatot nyújtott be a cigányszervezetnek szánt székház legalizálása érdekében.

Tegnap került sor ennek a törvényjavaslatnak a részletes vitájára, amelynek során Gaudi-Nagy Tamás ismertette a Jobbik kapcsolódó módosító javaslatát, amellyel a nemzeti radikális párt meg akarja akadályozni a Lungo Drom székházhoz juttatását.

A vitában több jobbikos képviselő is felszólalt

Kormányoldalról egy enervált felszólalásra tellett.

Farkas Flórián és a többi cigány képviselő távollétükkel tüntettek, ezt Szávay István szellemes kétpercesében szóvá is tette:

A szavazásra csütörtökön kerül sor, a kétharmados gőzhenger hozzáállását ismerve az eredmény borítékolható. De ahogy az első menetben is sikerült megbuktatni ezt a székházbizniszt, akkor erre most is van esély. Számítunk minden jóérzésű magyar és cigány ember tömeges tiltakozására, amelyet kérjük juttassanak el Farkas Flórián és a botrányos törvényjavaslatot benyújtó képviselők parlamenti  drótposta címeire(florian.farkas@parlament.hu, jozsef.balazs@parlament.hu, istvan.gyorgy@parlament.hu, istvan.herman@parlament.hu,
zsolt.wintermantel@parlament.hu illetve a Lungo Drom drótposta címére (lungodro@t-online.hu).

Ne felejtsük el: a legkellemetlenebb helyzetbe ezzel a székházüggyel a Lungo Drom és a hazai Fidesz párti  cigányság került, mert ha mégis megkapják ezt az értékes ingatlant, akkor soha nem mossák le magukról, hogy a cigányszavazatok ellenértékét így fizette meg nekik a Fidesz. A Lungo Drom székház problémáját hatékonyan meg tudnák oldani, ha akarnák azok a cigányok, akik kacsalábon forgó villákkal és méregdrága autókkal, s egyéb vagyontárgyakkal rendelkeznek, felkérjük őket adják össze a székházra valót Farkas Flóriánéknak, de ne a nemzet már amúgy is lerabolt vagyonát apasszák tovább.

Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő, Jobbik frakció