Végre kiszabadult a román börtönből a két meghurcolt székely hős hazafi, Beke István és Szőcs Zoltán !

Beke István és Szőcs Zoltán az értük szintén sokat küzdő Kulcsár Terza József székely képviselővel Kezdivásárhelyen tartottak július 20-én egy nappal a szabadulásuk után sajtótájékoztatót:

Így számolt be a július 19-i remek hírről a népszerű székely portál.

Felemelt fejjel mentek be és jöttek ki sokéves rabság után a székely ellenállás és önrendelkezés hősei, akikkel már a koncepciós kirakatper miatti elfogásuk előtt bajtársi kapcsolatban álltam.

Tisztelet és elismerés illeti őket, megtörhetetlen kitartásuk és nemzethűségük örök példa és minta minden hazafi számára. Isten adjon nekik és családjaiknak sok erőt, türelmet és szerencsét a  megpróbáltatások után életük folytatásához.

Kiemelt és megtisztelő nemzeti jogvédő feladat volt az értük folytatott jogi és politikai küzdelem, köszönet mindenki másnak is, aki szabadságukért és jogaikért harcolt-harcol.

Morvai Krisztina az elsők között állt ki értük 2016-ban az Európai Parlamentben és szállt vitába a koncepciós terrorvádat védő, hazudozó román képviselővel.

Krisztinával és Almási Lajossal 2016-ban készített dokumentumfilmünkből sok minden kiderül a két derék székely hazafi ügyéről.

Továbbra is fenntartom,  amit  2018 nyarán Kézdivásárhelyen a szabadulásukért tartott tüntetésen mondtam (ekkor kiadott közleményemet a zuckerbergi diktatúra terrorizmus-támogatás miatt törölte): "Öt év a semmiért: ez egy felháborító, jogi köntösbe öltöztetett székely- és magyarellenes támadás és provokáció, az európai jogállami elvek teljes sárba tiprása”

A cél nem lehet más mint, a teljes jogi rehabilitáció és jóvátétel elérése számukra és persze az önrendelkezésért vívott küzdelem folytatása.

Honfitársi üdvözlettel:

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd,

a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) ügyvezetője