VIDEÓ: A média kérődzők szent tehénné válhatnak ezzel a módosítással

2012. május 15-én, a médiaszolgáltatásokkal összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában (a törvényjavaslat szövege IDE kattintva megtekinthető) Gaudi-Nagy Tamás a médiaszolgáltatók túlhatalma ellen szólalt fel. Az alkotmányügyi bizottság kisebbségi előadójaként elmondta: az információforrás védelmére vonatkozó szabályok értékrendünk és felfogásunk szerint túlzottan széles médiahatalmat, médiabefolyást a nemzeti élet sorskérdéseire aránytalanul megnövelik. A három évnél súlyosabb szabadságvesztéssel nem fenyegetett bűncselekmények esetében ugyanis gyakorlatilag titokban maradhat még a nyomozó hatóság előtt is az, hogy egy sajtó által nyilvánosságra hozott bűncselekményre utaló bizonyíték honnét jött, ki bocsátotta rendelkezésre, milyen motivációból tette közzé stb., akkor gyakorlatilag egyfajta szent, érinthetetlen tehénné változnak a média kérődzők, akik gyakorlatilag mindenfajta törvényen felül álló lényként dönthetnek majd egyes személyek, közösségek, vagy csoportok "médiaképességéről".

Amiért megdicsérte a javaslatot az az, amiért a szocialisták bírálták, hogy az EU-diktátumainak megfelelő szabályokat nem lelték benne. "Mi ennek örültünk, s azt mondtuk, hogy kivételesen, végre a magyar Országgyűlés egy olyan törvénykorrekciót végez el, az általunk is sokat bírált média törvénycsomaggal kapcsolatban, amikor a magyar Alkotmánybíróság feladatát teljesítve alkotmányellenesnek talált számos rendelkezést. Nagyon helyesnek tartjuk ezt, mi nem csatlakozunk azon ajvékolók köréhez, akik még több EU-diktátumot, még több központi, brüsszeli irányelvet szeretnének a magyar jogalkotásban látni."'

Felszólalásában a túlzott médiabefolyás, a 2010-es mocskos választási módszertan ellen, a médiaháttérrel nem rendelkező személyek és csoportok védelmében emelt szót.
A felszólalásról készült teljes videofelvétel itt tekinthető meg: