Videó: A több törvénysértő ítéletet hozott, Mészáros Mátyás által vezette kúriai tanács ismét hazafiak ügyében jár el

A Kúrián működik egy olyan bírói tanács, egy bizonyos Mészáros Mátyás kúriai bíró vezetésével, amely már több alkalommal hozott a vonatkozó anyagi jogi szabályok és irányadó bírósági gyakorlattal ellentétes döntéseket kártérítési ügyekben. Holnap 9.45 órakor újabb két 2007. október 26-án önkényesen elfogott, majd felmentett tüntetők (egyikük a 2006-os igazságtételért küzdő Gőbl György) ügyében járnak el (Két hete szintén jogerősen nyert 7 általam képviselt ekkor meghurcolt tüntető).

Korábban viszont éppen ez a tanács nullázta le két 2007-ben meghurcolt tüntető első és másodfokon is megítélt és kifezetett kártérítését, a BRFK elsőfokon kétszer elutasított keresetének végül helyt adva ez a tanács  tette felelőssé Toroczkai Lászlót, mint "tüntetés-szervezőt" a 2006. szeptember 18-i Szabadság téri TV székházostrom során keletkezett károkért.

Április 25-án Budaházy György első és másodfokon megnyert kártérítéseinek rendőrség által kezdeményezett felülvizsgálati eljárásában is ők járnak el: a 2003-as EU-NEM plakát népszavazási kampányban való használata  és a 2008. április 11-i Clark Ádám téri tüntetésről történt  elhurcolása miatti jogerős kártérítési ítéletek kerülhetnek veszélybe. Erre is figyelemmel nagyon fontos, hogy a holnap a Kúrián a kuruc.info hídblokád alkalmával meghurcolt tüntetők sorra kerülő felülvizsgálati tárgyaláson (időpont és hely: 2012. április 11. 9 óra 45 perc, KÚRIA Budapest, V. kerület Markó u. 16. fszt. 1. szám, a részletek itt találhatók) minél többen legyünk jelen: jogvédők, hazafiak és sajtó munkatársak  ezzel is nyomatékot adva a bíróságok törvénytisztelő eljárása iránti társadalmi igénynek.

Itt tekinthetők meg az Országgyűlés 2012. március 27-i ülésnapján és a 2012. április 3-án a bírósági szervezeti rendszer EU diktátum miatti módosításáról szóló törvény általános és részletes vitáiban elmondott felszólalásaim, amelyekben élesen bíráltam a Mészáros Mátyás vezette tanács ítélkezési munkáját és javasoltam a szakmai alkalmassági felülvizsgálat elrendelését.