Vona meggyőzné Orbánt a Gárdáról

Vona Gábor szeretne tárgyalni a miniszterelnökkel, bemutatni neki a Magyar Gárda „valós történetét”. Gaudi-Nagy Tamás jelezte: kedden benyújtják a Magyar Gárda feloszlatásáról szóló ítélet elleni kérelmet az Emberi Jogok európai Bíróságára.

Kedden benyújtják a Magyar Gárda feloszlatásáról szóló ítélet elleni kérelmet az Emberi Jogok Európai Bíróságára Strasbourgban - mondta hétfőn újságíróknak Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő a parlamentben. Szerinte minden okuk megvan a bizakodásra, mert a strasbourgi irányadó gyakorlat alapján a szervezet - működését tekintve - belefért az egyesülési jog kereteibe.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és frakcióvezetője hétfőn a parlamentben újságíróknak arról beszélt, hogy négy olyan eljárás van ellene folyamatban, amelyet szerinte politikai koncepció alapján indítottak. Úgy látja: ezeknek köze van ahhoz, hogy a Jobbik, a „semmiből kinőve” bejutott az Országgyűlésbe.

A politikus elmondta még, hogy múlt héten levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, és ebben ismét javasolta, hogy a Magyar Gárda ügye is legyen a Nemzeti Konzultáció része. Vona Gábor szeretne erről tárgyalni a kormányfővel, bemutatni neki a Magyar Gárda „valós történetét”, és mint fogalmazott: bízik Orbán Viktor józanságában, illetve abban, hogy meggyőzhető. Bízik abban is, hogy itthon olyan politikai klíma alakul ki, amelyben nem eltapossák a társadalmi kezdeményezéseket, hanem lehetőséget adnak ezeknek megfelelő törvényi keretek között működni.

mandiner.hu