Wittner Mária az Országgyűlésben állt ki Budaházy György és a többi politikai fogoly mellett

Wittner Mária is támogatja a politikai foglyok ügyét, ennek bizonyságául itt olvasható a neves '56-os szabadságharcos, jelenleg FIDESZ színeiben országgyűlési képviselő nyilatkozata, amelyet az Országgyűlés emberi jogi bizottságának 2010. május 20-án tartott ülésén mondott el a Btk. módosítás (három csapás) bizottsági vitájában:

 

 

Jegyzőkönyvrészlet

az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának
2010. május 20-án, hétfőn, 14 órakor
az Országház főemelet 55. számú tanácstermében
megtartott üléséről


"WITTNER MÁRIA (Fidesz): Én csak egy gondolat erejéig veszem igénybe az idejüket. Szeretném megkérdezni, hogy a három csapás törvénynek lesz-e visszamenőleges hatálya, hiszen a szocialista kormány kvázi terrorista cselekmények miatt letartóztatott embereket, akiknek persze semmi közük nem volt a terrorizmushoz, s mint a tévéből kiderült, az a bizonyos robbantgatás is iskolások kísérlete volt. Szóval egy merő hazugság volt az egész.

Ha valaki egy embertelen kormány megdöntésére hív fel, az még nem terrorizmus. A demokráciában az embernek joga van bármit kimondani, még azt is, hogy a kormány tűnjön el a helyéről, mert csak tönkreteszi a magyar társadalmat. Sajnos ez meg is történt. Szeretném elmondani, hogy én átvettem egy petíciót, miután megkértek erre. Megkérdeztem, hogy miért nem a vezetőségnek adják át, s ők azt mondták, hogy azért nem a vezetőségnek, hanem nekem, mert én ültem a börtönben. A petíciót – amely most itt van nálam – átvettem Budaházy György édesanyjától és majd szeretném átadni az emberi jogi bizottság elnökének. Rendben van a három csapás törvény, de felül kellene vizsgálni, hogy jogos volt-e azok letartóztatása, akiket a kommunisták terrorizmus vádjával tartóztattak le. Köszönöm."

A jegyzőkönyv eredeti hitelesített példánya az Országgyűlés Levéltárában megtalálható.
Kép: [origo] 

gaudi.jobbik.hu