Beletört a bicskája Gaudiba az Izrael-imádó képviselőnőnek

Teljes kudarcot vallott az Európa Tanács (ET) ügyrendi bizottságának mai ülésén az a Jobbik és Dr. Gaudi-Nagy Tamás elleni támadás, melyet tegnap kezdeményezett Fiamma Nirenstein izraeli állampolgárságra ácsingózó olaszországi képviselőnő.

Mint tegnap beszámoltunk róla, hivatalosan kezdeményezte a magyar és a görög küldöttség akkreditációjának megkérdőjelezését egy olasz néppárti képviselő, Fiamma Nirenstein, amiért az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének ülésszakára érkező küldöttségekben a görögországi Arany Hajnal és a magyarországi Jobbik képviselői is helyet kaptak.

Nirenstein politikai motivációjáról, Izrael-imádatáról és az emberi jogok általa való egyedi értelmezéséről tegnapi összeállításunkban részletesen beszámoltunk.

Ma ülésezett az ET ügyrendi bizottsága, ahol a magyar küldöttség akkreditációjának a megtámadása teljes kudarcot vallott, a bizottság megállapította: a jogcímnek semmi alapja nincs, egy-egy demokratikusan megválasztott és az ET-be delegált képviselőnek az ET értékeihez való viszonya nem lehet mérlegelés tárgya, így a további vizsgálatba (Fiamma Nirenstein saját állítása szerint Gaudi-Nagy Tamásról több oldalnyi antiszemita és rasszista megszólalást gyűjtött össze és azt bizonyítékként a testület elé kívánta citálni) bele sem mentek.

Az ET plenáris ülésén ma bejelentették a bizottsági ülés eredményét, Dr. Gaudi-Nagy Tamás pedig kétperces felszólalásában tiltakozott a joggal való visszaélés, a megbélyegzés kínos kudarcot vallott kísérlete ellen, kiemelve, hogy ET-beli munkájával milliók politikai véleményét képviseli az európai nemzetek önvédelméért, ez ellen pedig folyamatosan és erőszakosan, összehangolt támadásokkal próbálnak fellépni.

Nirenstein néppárti frakciótársa, a francia Arlette Grosskost tegnap a másik eljárással párhuzamosan megtámadta Gaudi tagságát a Jogi és Emberi Jogokkal foglalkozó bizottságban, illetve jelölését a Egyenlőség és Antidiszkrimináció bizottságba. Ezekről az ET illetékes testülete a héten fog dönteni, de a mai határozatot ismerve meglepő lenne, ha elmarasztalnák a jobbikos képviselőt és Magyarországot.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás a barikad.hu-nak elmondta, az elmúlt másfél nap történései arra sarkallják, hogy a jövőben még következetesebben lépjen fel az emberi jogok diszkriminációmentes védelméért, a nemzeti közöségek, az elszakított területeken élő magyarok érdekében és azoknak a millióknak a képviseletében, akik értékrendjükben fontosnak tartják a nemzeti öntudatot a globalizálódó Európában.

-Az Európa Tanácsban a jogvédelmet legtöbbször szubjektíven értelmezik, hiszen szinte kizárólag a melegek, a bevándorlók és a cigányok esetleges diszkriminációjával foglalkoznak ahelyett, hogy a ma legégetőbb társadalmi problémák, így a bűnözés, a munkanélküliség, vagy a nemzetállamok befolyásának az egyre erősebb csökkenése kerülne terítékre- mondta portálunknak Dr. Gaudi-Nagy Tamás.

A tanács mai ülésén egyébként az ET főtitkára, Thorbjørn Jagland felszólalásában a romaellenességgel foglalkozott, majd Gaudi-Nagy Tamás kérdést intézett a norvég munkáspárti politikushoz, miszerint az ET ki akar-e állni azokért is, akik pont a cigány etnikumú bűnözők miatt szenvednek és rettegnek minden nap, valamint érez-e felelősséget az európai szervezet a folyamatosan diszkriminációtól szenvedő, a jelenlegi magyar határokon kívül élő magyar minoritás tagjai iránt. Jagland válaszában a cigánybűnözéssel kapcsolatban a megszokott fősodrú politikai- és médiaklisével élt, miszerint a bűnözést nem lehet etnikai alapon megítélni, a határon túli magyarok iránti felelősségvállalásról viszont pozitívan nyilatkozott Gaudi-Nagy Tamásnak címzett válaszában.

Horváth Ádám

barikad.hu