Budaházy György, Gaudi-Nagy Tamás vs. Fővárosi Ítélőtábla (videóval frissítve)

Budaházy Györgyöt a terrorizmuson túl még az alkotmányos rend erőszakos megdöntésének előkészületével is vádolják. Ez ügyben is Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő védi a hazafit. Budaházy György pedig június 2-án "ünnepelte" a születésnapját, méltatlan körülmények között.

A bírósági jegyzőkönyv meghamisítása – elfogult a Fővárosi Ítélőtábla

A tárgyalás eleve botrányosan kezdődött, hiszen Gaudi-Nagy Tamás újabb feljelentést tett a legfelsőbb bíróságnál. Az első feljelentés a 2010. április 9-i vérforraló eseménysorozat után történt, ugyanis a bírónő az ügyvéd urat 200 ezer forint büntetéssel sújtotta, mert állítása szerint elhagyta a termet, miközben Gaudi-Nagy Tamás végig a teremben tartózkodott. Ezt a hazafi videófelvétellel tudja bizonyítani - ennek közzétételén még dolgozunk. A másik csúsztatás, hogy a bírónő arra hivatkozott, hogy a büntetést az ítélőtábla szabta ki, miközben a tanács elnöke a tagok megkérdezése nélkül önkényesen szabta azt ki. A jegyzőkönyv pedig, amit ebben az ügyben benyújtottak a legfelsőbb bíróságnak, valótlan adatokat tartalmazott. Ennek köszönhető, hogy a legfelsőbb bíróság elutasította az elfogultsági indítványt, és továbbra is a kompromittálódott bírónő vezényelhette a tárgyalást. Mivel nem tudni ki követte el a közokirat hamisítást, így ismeretlen tettes ellen ma reggel 8:45-kor ismét feljelentést tett a nemzeti jogvédő.

 

Így a bíróság elvileg be kellett volna rekessze a nyilvános tárgyalást, de a bírónő szerint ez teljesen szükségtelen, így mintha mi sem történt volna mehetett tovább a tárgyalás, kivéve, hogy az ügyvéd úr egyetlen alkalmat sem szalasztott el, ahol elmarasztaló véleményének hangot adhatott.

A rendőri biztosítás továbbra is eltúlzott mértékű volt, a két tucat érdeklődőt és Budaházy Györgyöt legalább tíz kommandós őrizte éles lőfegyvereikkel ki-be csörtetve a tárgyalóterembe. Gaudi-Nagy Tamás 2010. április 9-én is ez ellen próbált fellépni. A június 2-i tárgyaláson, a Legfelsőbb Bíróság ítéletének ismertetése közben Gaudi-Nagy Tamást többször rendre utasította a nyilvánvalóan „pártatlan” bírónő és további rendbírság kifizetésével fenyegette.

Budaházy György felszólalása

A hazafi hosszan beszélt, minden egyes pontját megtámadva az ellene felhozott vádiratnak. A vád Budaházy György közleményeiből, felhívásaiból összeollózott, a bíróság szerint terhelő mondatokból áll. Amelyek között több olyan is volt, amit a választási győzelem után a Fidesz elnöke is hangoztatni kezdett. A bíróság például sérelmezte a forradalom szó használatát, bár érdekes, hogy Orbán Viktor szavazófülkebeli forradalma miatt senki ellen nem indult eljárás. Igaz a beszédírója jobban leplezhette volna, honnan lopja a narancs-vezér a gondolatait.

A hallgatóság véleményét Gaudi-Nagy Tamás foglalta jól össze a tárgyalás végén: Budaházy Györgynek ezen gondolatait nem a bíróság, hanem egy sportcsarnokban, több tízezer ember színe előtt kellene elmondania, ha egy normális világban élnénk.

A hazafi rendkívüli összeszedettséggel fejtette ki gondolatait az alkotmányról, államról, igazságszolgáltatásról, de legfőképpen a hatalomról. Még az illegitim magyar alkotmány is megengedi, hogy a társadalom fellépjen azok ellen, akik erőszakkal ragaszkodnak a hatalomhoz. Azok, akik nem tudtak eljönni erre a tárgyalásra nagyon sokat veszítettek azzal, hogy nem hallhatták élőben ezt a nagyszerű társadalom filozófiai előadást, amelyet bármely egyetemi tanár megirigyelhetett volna. Budaházy György a börtönben töltött lassan egy évet nem vesztegette el, összeszedte a gondolatait és szellemileg kenterbe veri az összes naplopó politológust, „szakértőt”.

Gaudi-Nagy Tamás akadályoztatása országgyűlési munkájának elvégzésében

Az i-re az tette fel a pontot, hogy Gaudi-Nagy Tamásnak a tárgyalás napján délig kellett aláírnia és benyújtania egy interpellációt az Emberi Jogi Bizottság keddi ülésére. A Jobbik futára, aki az interpelláció szövegét hozta nem jutott át a rendőrkordonon, és a bírónő pedig nem rendelt el szünetet, hogy az ügyvéd úr népképviseleti munkájának is eleget tehessen. Így Gaudi-Nagy Tamás felállt és elhagyta 5 percre a tárgyalótermet. Mikor visszaért, a bírónő további 100 ezer forint rendbírsággal sújtotta. Pedig éppen azt az interpellációt kellett leadnia, amiben Gaudi-Nagy Tamás a parlament Emberi Jogi Bizottságánál követeli, hogy azonnali hatállyal bocsássák szabadon a 2002 után politikai okokból börtönbe zárt embereket. A bíróság azonban akadályozta az ügyvéd urat képviselői tevékenységének ellátásában és mindezek mellé még pénzbüntetéssel is sújtotta. De már „új szelek nyőgetik az ősmagyar fákat” reméljük csak idő kérdése a politikai foglyok amnesztiája és kárpótlása a meghurcoltatásokért.

Gaudi-Nagy Tamás a 2010. június 2-i tárgyaláson (videó)

 

Gaudi-Nagy Tamás a tárgyalás után egy magánbeszélgetésben kihangsúlyozta, hogy nem fogja a rá kiszabott büntetést befizetni, hanem 40 napra börtönbe vonul, hogy szolidaritást vállaljon a rabságban sínylődő hazafiakkal.

Addig is a nemzeti oldalnak még szorosabban kell összezárnia a politikai okokból börtönben lévő hazafiak körül, hiszen ők már oly régóta vannak a hatalom fogságában, hogy lassan kezdik a hitüket elveszíteni. Nem hagyhatjuk, hogy a nyolcéves MSZP-uralom elérje legfőbb célját és megtörje pártfüggetlen nemzeti ellenállás vezetőit.

A tárgyalás 2010 szeptemberében folytatódik. Gaudi-Nagy Tamás jelezte, hogy legalább három órás perbeszédre készül, és Budaházy György önvédelmi beszédének kétharmada is hátravan.

Budaházy korábbi ítéletének két órás elemzése: