A hírTV bejutott Budaházyhoz (a teljes interjú videójával frissítve!)

A Célpont stábja bejutott a 14 hónapja előzetes letartóztatásban ülő Budaházy Györgyhöz. Az ügyészség a Hunnia Mozgalom vezetőjét tekinti a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg által vállalt bűncselekmények felbujtójának. 

Az előzetes videó ide kattintva érhető el.

Budaházy Györgyöt - egyebek mellett - a szocialista és szabad demokrata országgyűlési képviselők házai elleni Molotov-koktélos támadásokkal, egy újlipótvárosi jegyiroda felgyújtásával és Csintalan Sándor, az MSZP korábbi ügyvezető alelnöke, a Hír Televízió műsorvezetője megverésével hozzák összefüggésbe.

A váci fegyházban őrzött radikális férfi ügyében már megvolt az iratismertetés. Budaházy György ellen tárgyi bizonyítéka nincs a terrorcselekmény gyanújával nyomozó főügyészségnek.

Riporterünk azon kérdésére, hogy van-e köze a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereghez a Hunnia Mozgalom vezetője az alábbi választ adta: „Ez milyen kérdés? Alapvetően az összes vád és gyanúsítás ellen folyamatosan tiltakoztam és panaszt tettem. Tehát a kérdésre egyértelműen megadtam a választ az eljárás során, de mondom az ügy szempontjából most nem boncolgathatom mélyebben.”

A Budaházy Györggyel készült teljes interjú:

 


(hírTV)