A magyarellenesség ellen kell fellépni!- Gaudi és Zagyva módosító indítványa a Fidesz által támogatott MSZP-s „szélsőségek"elleni javaslathoz

Módosító javaslatot nyújtott be a Jobbik a szélsőséges megnyilvánulásokat meghatározó és a későbbiekben szankcionáló parlamenti etikai bizottság felállításáról szóló előterjesztéshez. A párt szerint az Országgyűlésben "évtizedek óta jelenlévő posztkommunista és liberális szélsőségek elleni politika kidolgozása" nem tűr halasztást.

Az MSZP által jegyzett országgyűlési határozati javaslat vitájával ért véget a parlament keddi ülése, amelyet Steiner Pál – Mesterházy Attilával és Harangozó Tamással együtt – nyújtott be februárban. A szocialista képviselő elmondta, "az intoleranciával szemben a legteljesebb intoleranciát kell alkalmazni”, valamint hangsúlyozta, a ciklus alatt ez az első olyan indítvány, amellyel a kabinet is egyetért.

Orbán Viktor ugyanis korábban támogatásáról biztosította a szocialista pártot az ügy kapcsán, és kijelentette, a kormány minden emberi méltóságot sértő megnyilvánulást visszautasít. A miniszterelnök szerint garantálni kell a kisebbségek védelmét. "Meg fogjuk őket védeni, ideértve a Magyarországon élő zsidó kisebbséget is" – jelentette ki Orbán.

A Jobbik azonban "a kettős mérce tipikus esetének" tartja a javaslatot, ezért módosítót nyújtott be ahhoz. Mirkóczki Ádám, a párt képviselője, kedden kifogásolta, hogy a Fidesz, az MSZP és az LMP "röhejes nagykoalícióba" tömörül ellenük. A képviselő azt javasolta, ezentúl minden ülésnapon tartsanak egy tízperces "hivatásos rettegési időszakot", ez az idő elég lenne arra, hogy a többi frakció "kifejtse rettegését".

Magyargyűlölet, vallásellenesség, istentagadás

A már említett MSZP-s javaslat kezdeményezi egy állandó etikai bizottság létrehozását, amely a képviselők által tanúsított "rasszista, antiszemita, idegenellenes és iszlamofób" magatartásokat megállapítaná, és rendszert vezetne be ezek szankcionálására.

Ezzel szemben a Jobbik az etikai bizottságtól azt várná el, hogy a "magyargyűlölő, vallásellenes és istentagadó, egyetemes emberi értékeket romboló, homoszexuális és más kirívóan közösségellenes devianciákat reklámozó, antiszociális viselkedést (pl. cigánybűnözés) népszerűsítő, az elmúlt huszonkét év (különösen a 2002-2010-ig terjedő időszak) magyarellenes politikusbűnözői által a nemzet kárára elkövetett visszaélések és bűntettek, és az alapvető szabadságjogi jogsértéseket tagadó, kétségbe vonó, vagy jelentéktelen színben való feltüntető" magatartás tényét állapíthassa meg az említett magatartások helyett, mivel az Országgyűlésben "évtizedek óta jelenlévő posztkommunista és liberális szélsőségek elleni politika kidolgozása" szerintük nem tűr halasztást.

A módosító beterjesztői, Gaudi-Nagy Tamás és Zagyva György Gyula az indoklásban ismerteti, a határozott fellépés szükségességét alátámasztják olyan, a közelmúltban történt események, mint "a gyöngyöspatai eseményeket elferdítő jelentés vagy a nemzetközi terrorizmust állami szintre emelő, Izrael zászlajának viselése az Országgyűlésben", vagy "egyes képviselők (pl. Steiner Pál) nemzeti érdekeket védő képviselőkkel szembeni állandósult rágalomhadjárata (holokauszt tagadónak (sic!) és antiszemitának nevezése)”.

Első közlés: Hír24, Kép: ugod.jobbik.hu, policity.hu nyomán

Az MSZP-s javaslat cinikus és manipulatív módon szélsőségességre példakánt azt az esetet hozta fel, amikor az Európa Tanács közgyűlésén Gaudi-Nagy Tamás által kitett csöppnyi magyar zászlót a svéd néppárti elnök szabályellenesen eltávolíttatta és ezt a nemzeti radikális képviselő közleményként közzétette, hazafiakhoz intézett azon felhívással együtt, hogy írják meg véleményüket a nemzeti jelképünket.