Mennyit beszéltek a politikusok a Házban?

Gaudi-Nagy Tamás a második helyen végzett a legtöbbet beszélt politikusok közt az Országgyűlésben 2010. május 14-e óta

Van képviselő, aki egy teljes napot, van, aki egy másodpercet beszélt a parlamentben a jelenlegi ciklusban - olvasható az FN.hu összeállításában. Schiffer András (LMP) 24, Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) 21 órát beszélt a Házban. Meggyes Tamás (Fidesz) mindösszesen három másodpercig szólalt fel az Országgyűlés plénuma előtt.

A nyári szünet előtti utolsó ülését tartja az Országgyűlés a héten. A jelenlegi ciklus tavaly májusi megkezdése óta Schiffer András (LMP) 24, Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) 21 órát beszélt a Házban, több száz alkalommal szót kérve. A szintén jobbikos Volner János közel 20 órát beszélt. A fideszes Fónagy János 11 és fél órát beszélt, Répássy Róbert több, mint tíz órát szónokolt az Országgyűlés plénuma előtt - áll az FN.hu összeállításában.

A legkevesebbet felszólalók közé tartozik Gyurcsány Ferenc (MSZP): 3 perc és 46 másodpercig beszélt összesen öt alkalommal: arról érdeklődött Orbán Viktornál, hogy „Miért fél Miniszterelnök Úr?”. Az abszolút negatív rekorder a fideszes Meggyes Tamás: egy másodpercet szólalt fel, mikor az alkotmányozás kapcsán annyit mondott: „Igen.” Saját mentelmi ügye kapcsán pedig arra a kérdésre, hogy kíván-e szólni, azt válaszolta: „Nem”. Ezt két másodpercnek mérték.

fn.hu - mandiner.hu

Tags: