Vona: IV. Béla-programot készítettünk, a Széll Kálmán Tervet az első tavaszi szellő elfújja majd

A HírTV híradója (nem sikerül különbséget tenni az Új Magyar Gárda és a Magyar Nemzeti Gárda között):

A Fidesz a gazdagok pártja, az Orbán-kormány pedig a gazdagok kormánya - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke kedden pártja március 15-i ünnepségén a budapesti Deák téren.
 


Az ellenzéki politikus több ezres hallgatósága előtt leszögezte: a kormány által bejelentett Széll Kálmán Tervet "az első tavaszi szellő elfújja majd", de van másik megoldás, ezért a Jobbik elkészítette a IV. Béla-programot, amely alternatívát nyújt a kormány politikája helyett Magyarország problémáinak megoldására.

Vona Gábor néhány pontot említett meg a programjukból. Így például az államadósság újratárgyalását, a Lisszaboni Szerződésről és az új magyar alkotmányról szóló előzetes népszavazást, a devizahitelek egyszeri forintosítását állami segítséggel a felvételkor érvényes árfolyamon, a bankadó és a különadók lakosságra való áthárításának megakadályozását, az uniós mezőgazdasági kvóták újratárgyalását az öngazdálkodás érdekében, a magyar föld és ivóvíz magyar kézben tartását alkotmányos eszközökkel, a gazdagoknak kedvező egykulcsos rendszer helyett progresszív adórendszer bevezetését, a körbetartozások felszámolását, a szülői életjáradék és a családi jövedelem-kiegészítés - amelynél a szegény többgyermekes családok esetében az állam relatív adóval kiegészítené a szülők fizetését az adókedvezmények igénybe vétele érdekében - bevezetését, vagy a volt párfunkcionáriusok több százezres nyugijainak visszanyesését minimálnyugdíjra.
 


A program szerint a Jobbik országosan bevezetné a szociális kártyát, kibővítené a közmunkaprogramot, a családi pótlékot csak 20 év feletti anyák vehetnék igénybe, és a harmadik gyerektől átalakulna adókedvezménnyé, állami bentlakásos iskolákat hoznának létre a szociálisan rossz helyzetben lévő gyerekeknek, teljes vagyonelkobzással büntetnék a korrupciót, a büntető törvénykönyv módosításával lehetővé tennék, hogy a saját telkén bárki megvédhesse tulajdonát és szeretteinek biztonságát, végül pedig legalább 3000 fős csendőrséget és önfenntartó börtönöket hoznának létre. A Jobbik elnöke hozzátette: a további részleteket később közlik majd.

Vona Gábor beszédében hangsúlyozta: magyarnak lenni azt jelenti, hogy folyamatosan küzdeni kell a szabadságért, hiszen újra rabságban élünk. Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz forradalma nem hozott változást, és Orbán Viktor az elmúlt 20 évet folytatja. Vona Gábor szerint abból nem lehet megélni, hogy valaki jobban csinálja, mint Gyurcsány Ferenc, mert annál lejjebb csak a pokol van. A Fidesz egy narancssárga strucc, amely a homokba dugja a fejét a problémák elől - tette hozzá a pártelnök.
 

A Jobbik elnöke szerint "az MSZP a tolvajok pártja, a Fidesz meg a gazdagoké." Orbán Viktor milliárdokból saját testőrséget állított fel magának, háromszor akkora irodába költözött, mint elődei, szinte minden fideszes képviselő álláshalmozó, és több helyről vesz fel fizetést. Vona Gábor megismételte, hogy álláspontjuk szerint az ország hármas csapdahelyzetben van. Ebből az első csapda az államadósság: ahelyett, hogy beismerné a kormány, hogy ez Magyarország legnagyobb problémája, inkább tovább fizettetik. A második a nemzetközi csapdahelyzet: Magyarország az Európai Unió szeméttelepe, és csak az olcsó munkahely és a piac miatt volt fontos az uniós csatlakozás a többi tagállam számára. Vona Gábor szerint a magyar soros elnökséggel "ki lehetne végre mondani az igazságot, ehelyett Orbán Viktor szerint a soros elnökség alatt a legfontosabb feladat az euró stabilitásának biztosítása". A Jobbik elnöke hangsúlyozta: "nyomorult rabszolgái lettünk a világnak", és ha ő dönthetne, akkor a Magyarországra látogató uniós vezetőket nem szállodákban altatná, hanem egy "vidéki bezárt gyár elhagyott csarnokában kukoricán térdepeltetné őket, hogy lássák, mit tettek ezzel az országgal".
 

A Jobbik szerint a harmadik csapda a demográfiai: hiszen egyrészt fogy a magyarság több évtizede, ezzel párhuzamosan pedig a cigányság száma egyre nő. Vona Gábor leszögezte: ha a kormány valóban extra szavazati jogot ad a gyermekek után, akkor az Kelet-Magyarországon szinte azonnali, az egész országban pedig viszonylag gyors cigányuralom létrejöttét jelentené. A pártelnök megígérte, hogy minden eszközzel meghátrálásra fogják kényszeríteni a kormányt ebből az őrültségből.
 


A Jobbik elnöke kiemelte: nem arról van szó, hogy milyen színű az emberek bőre, hanem hogy ki fogja eltartani az országot. Vona Gábor szerint ez nem rasszizmus, hanem jogos társadalmi és gazdasági probléma, és aki ezt nem érti, az nem normális.

A Jobbik megemlékezésén Szegedi Csanád, a párt alelnöke és európai parlamenti képviselője elmondta: a Jobbik kezdeményezni fogja, hogy ugyanúgy, ahogy nem lehet a kommunizmust tagadni, ugyanúgy lehessen büntetni azt, aki a 2006-os cselekményeket tagadja.

(MTI nyomán kuruc.info, kép: HVG, Index)

Tags: