A Jobbik börtönnel sújtaná a távolmaradókat

Ha az Országgyűlés kivételes eljárásban, már október 4-én döntene arról a Jobbikos javaslatról, amely börtönbüntetéssel sújtaná azokat, akik távol maradnak a parlamenti vizsgálóbizottsági meghallgatástól, akkor Gyurcsány Ferenc bűncselekményt követne el, ha visszautasítana egy újabb meghívást - erről Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője nyilatkozott a Magyar Nemzetben.

A napilap felidézte, hogy sem Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, sem Szilvásy György nem jelent meg a 2006-os jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság előtt. Míg Gaudi-Nagy - aki az általa " lex Gyurcsányként" nevezett javaslatot jegyzi - azt is elmondta: a fenti esetben az MSZP "felbujtó" magatartása a párt feloszlatásához vezetne.

Gulyás Gergely, az albizottság fideszes elnöke a lapnak erről úgy nyilatkozott: "a Fidesz frakciója még nem alakította ki végleges álláspontját, de valamilyen formában meg kell oldani ezt a kérdést. Mint mondta, ez lehet a bizottság bírságolási jogának kiterjesztése, pénzbüntetés vagy a házszabály újragondolása is".

Magyar Nemzet -  FN