Koncepciós perek márpedig vannak...

Gaudi-Nagy Tamást, a Jobbik szókimondó képviselőjét a koncepciós perek létezésének kérdéséről és Budaházy György ügyéről faggatta a Hírextra.

Mit szól ahhoz, hogy a Fővárosi Bíróság büntetőkollégiumának vezetője szerint nem folytak koncepciós eljárások a 2006-os őszi események kapcsán?

Ez abszolút nincs így, de ő alapvetően a nyomozási bíróság munkájára fókuszált, amikor ezt a nyilatkozatot tette és az előzetes letartóztatások elrendelésével kapcsolatos bírói munkára vonatkozott.

Nem nyilatkozott viszont arról, hogy hány olyan eljárás volt, ahol sok-sok éves eljárás után tudták megállapítani a felelősség hiányát, gondolok itt például arra a hölgyre, aki szuper nagyiként híresült el, de mondhatnám akár Göbl György nevét is.

Jogvédőként fenntartjuk azt az álláspontot, hogy igen is voltak koncepciós eljárások.

Mire alapozzák álláspontjukat?

A szó alapvető értelméből kell kiindulni. A hatalom célja az elrettentés volt, illetve példát akartak statuálni a Gyurcsányi hazugságbeszéd miatt felkelt emberekkel szemben.

Olyan fiatalokat vontak eljárás alá, akikről tudták, hogy nem követték el azokat a nagyon súlyos bűncselekményeket, amivel vádolják őket.

Ehhez a koncepcióhoz próbáltak bizonyítékokat gyártani, akár hamis rendőri jelentésekkel illetve vallomásokkal. Voltak olyan esetek is ahol elítélték az illetőt.

Ugyanez vonatkozik Budaházy György ügyére is?

Igen, az ő esete abszolút ilyen, legjobban az példázza, hogy mai napig folyik az ügy, és ítélet még nem született és egyetlen egy olyan bizonyíték nem került elő, ami a terrorizmus vádját megalapozná.


Az ilyen koncepciós eljárásoknak gátat kell szabni, meg kell szüntetni őket és a politikai foglyokat szabadon kell bocsájtani, szükség van közkegyelemre a 2006 ősze miatt elítételtek számára.

Úgy látja, hogy a mostani kormány lépéseket fog tenni, hogy megváltoztassa ezt?

A kormánynak nincs közvetlen hatásköre az ügyben, ez a legfőbb ügyész feladata, ő pedig megbukott rendszer embere és védi mundért.

Júniusban még az országgyűlési többség elfogadta a koncepciós perek leállítását követelő parlamenti interpellációmra adott cinikus és semmitmondó legfőbb ügyészi választ, azonban most már a fideszesek is fel vannak háborodva a gyurcsányi időszakban elkövetett tömeges nemcsak rendőri, de ügyészségi és bírósági jogsértéseket.

Múlt hétfőn egy többezres  tüntetést tartottunk az Országgyűlés  előtt, amelyen a Jobbik frakció több mint fele is részt vett és számos hazafelé távozó kormánypárti képviselőtérsam kapott a már tizenöt hónapja előzetesben tartott Budaházy György és tizennyolc társa ellen folyó koncepciós eljárás jogsértéseit bemutató DVD-t, amelyet érdeklődéssel vettek át.

Ez az eljárás a bukott rendszer terméke, amellyek nem lehet közösséget vállalni, illetve a bírói és ügyészi kar meg kell tisztuljon azoktól, akik leszerepelteka diktatúra kiszolgálássa miatt, mindezt már a a kormánypártiak is látják.

A buzgó politikus


Az adatok szerint a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás, aki a legtöbbször szólalt fel és a legosszabban beszélt. Gaudi-Nagy Tamás 102 alkalommal, 8 óra 57 percet beszélt a tavaszi ülésszakban.

hírextra