Magyar Nemzet: Új megvilágításban 2006 - Gaudi-Nagy Tamás bírák, ügyészek távozását követeli

2011. július 18. Magyar Nemzet c. napilap 2. oldal

Az, hogy a Balsai-jelentés az állami erőszak kapcsán terrorcselekmény elkövetésének a lehetőségét is fölveti, teljesen új megvilágításba helyezi az akkori politikai vezetés büntetőjogi felelősségét – olvasható Gaudi-Nagy Tamás szombati közleményében. A jobbikos politikus „az elmúlt nyolc év alapvető szabadságjogokat korlátozó alkotmányellenes jogszabályainak hatályon kívül helyezését” szorgalmazta. Sürgette továbbá, hogy távozzanak posztjukról a „pártállamban vezető beosztást betöltő, pártutasítást végrehajtó, illetve a megtorló, a jogállamiságot megcsúfoló eljárásokban részt vevő bírák, ügyészek”.

A  semmisségi törvény kapcsán megdöbbentőnek nevezte, hogy még egy évig börtönben kell ülnie a 2006. őszi tüntetések egyik elítéltjének, akire a semmisségi törvény elvileg vonatkozna, azonban a kérelmét elutasították. Gaudi kiemelte: egy másik, 2006. őszi „koncepciós eljárásban” ártatlanul elítélt fiatalember, Dukán Dániel sorsa pedig – másokéhoz hasonlóan – azért bizonytalan, mert a bíróság „bojkottálja” ügyében a döntést a törvény alkotmánybírósági vizsgálatára hivatkozva.

A jobbikos politikus jelezte: amennyiben augusztus 30-ig nem kap kedvező választ a miniszterelnöktől az eddig még kártérítésben nem részesült 2006. őszi áldozatok ügyében, akkor kezdeményezi a jóvátételről szóló országgyűlési határozat módosítását.

szerző: Pilhál Tamás, Magyar nemzet