Napló online: A Jobbik eddigi mérlege

Ajka - Dr. Gaudi-Nagy Tamás jogvédő szerint az országgyűlés több jelentős jobbikos javaslatot befogadott ugyan az eltelt időszakban, azonban még nem lehetnek elégedettek.


A Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője csütörtökön dr. Pataricza György ügyvéddel, a veszprémi szervezet alapító tagjával beszélgetett egy lakossági fórumon az Oázis étteremben. A rendezvényen közel ötvenen vettek részt, akik kíváncsiak voltak az aktuális hírekre, reakciókra.

Ferenczy Gábor országgyűlési képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a program címe akár az is lehetne, hogy jogállamiság a narancsköztársaságban. Előterjesztéseik többsége ugyan támogatásra talált, de azok sava-borsa eltűnik, könnyedebb formában valósulnak meg, sokszor a kormánypárt logója alatt.

Gaudi-Nagy Tamás beszédében szólt arról, hogy mi valósult meg eddig és mire lát esélyt. Mint mondta, a változások a mindennapi életben egyelőre nem érezhetőek, de az már siker, hogy bekerültek a Parlamentbe. Eredmény született a rend terén, a megélhetési bűnözés visszaszorulásával. Több költségvetésre javaslatot befogadott a Jobbiktól az országgyűlés, és zöld utat kapott a családi adózásra, valamint a különadóra vonatkozó követelésük is. Abban pedig, hogy az ország szekere már nem a szakadék felé tart, nagy szerepe volt a Jobbiknak. A médiáról szólva elmondta, hogy az az értékközösségi hálót rombolja, ez ellen pedig csak a Jobbik programja lépett fel. Az iszapkatasztrófával kapcsolatban leszögezte, hogy az az elmúlt nyolc év mértéktelen kizsákmányolásának a szimbóluma.

Pataricza György nehezményezte például, hogy szinte valamennyi televíziós csatorna alulszerepelteti a Jobbikot, és hogy a médiatörvény miatt a véleményt eztán a sorok közé kell rejteni, mint a Kádár rendszerben. Ebben óriási veszélyt lát, a sok cenzúra következménye öncenzúra lehet, és a dalnokok önként mennek a halálba.

napló online