Politikai koncepciós eljárás zajlik Budaházy Györgyékkel szemben

Gaudi-Nagy Tamás szerint politikai koncepciós eljárás zajlik Budaházy Györgyékkel szemben.

Az ügyvéd annak kapcsán reagált csütörtökön az MTI megkeresésére, hogy a HírTV és a Magyar Nemzet is több, a Budaházy-üggyel kapcsolatos nyomozati információról számolt be. Ezek szerint egyebek mellett Budaházy György megrendelésére verték meg Csintalan Sándort, az eljárás során rögzített vallomásokban pedig megemlítik Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Morvai Krisztina EP-képviselő nevét is.

Gaudi-Nagy Tamás felhívta a figyelmet az elmúlt nyolc év állami szabadságjogi jogsértéseiről szóló, napokkal ezelőtt elkészült és a honlapján már közzétett 18 oldalas jelentésére, amely szerinte tökéletesen összefoglalja az ügy lényegét. "A bukott hatalom minden eszközzel azon volt, hogy az önkényuralommal akár parlamenten belül, vagy kívül ellenállókat, akár a jogvédőket megfélemlítő és megtorló eljárásokkal rettentse el az ellenállástól" - mondta, hozzátéve: "ezek az eljárások mai napig tartanak, ez a logika testesül meg a Budaházy Györgyöt és 16 társát érintő eljárásban, ennek keretében hárman már másfél éve előzetesben vannak törvényes indok nélkül".

Ez a szellem sajnálatos módon már a kormányhoz közel álló szerkesztőségeket is áthatja, amelyek korábban éppen az ellenállókkal szembeni eljárásokról tudósítottak rendszeresen - jegyezte meg.

A jobbikos képviselő kifejtette: "milliók számára érthetetlen, hogy miért nem az állami szintre emelt terrorizmusért felelős Gyurcsány és bűntársai ülnek előzetesben, és miért kell a Szilvásy-Draskovics-Lendvai-féle boszorkánykonyhákban kiforralt és már elcsépelt, jogállamot fenyegető lejárató kampányt folytatni olyan jogvédők ellen, akik a jog eszközével küzdöttek maguk is üldöztetést elszenvedve a nemzet szabadságáért a megbukott rendszer idején".

Végül elmondta azt is, hogy az üggyel kapcsolatban pénteken sajtótájékoztatót tartanak Morvai Krisztinával együtt, ahol részletesen tájékoztatják a közvéleményt.

A HírTV először hétfőn, a reggeli híradójában mutatott be egy birtokukba jutott - általuk bizonyító erejűnek nevezett - rendőrségi felvételt a Budaházy-ügy kapcsán, majd kedden - az ügy birtokukba került nyomozati dokumentumaira hivatkozva - közölték azt is, hogy "több nyomozati vallomásban is szó van arról, hogy Budaházy megrendelésére verték meg Csintalan Sándort 2007. december 11-én a műsorvezető lakásánál".

A csatorna birtokába jutott dokumentumok szerint Csintalan Sándort több hétig követték, mielőtt a támadást végrehajtották volna. A vallomásokból az is kiderül: Budaházy György bízta meg ezzel az akcióval T. Csabát, hogy bosszút álljon, mert Csintalan Sándor ügynöknek és provokátornak nevezte őt.

A Magyar Nemzet keddi számában azt írta, hogy a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György és az általa vezetett Hunnia Mozgalom tagjai 2009-ben összehangolt robbantássorozatra készültek. Az eljárás során rögzített vallomásokban megemlítik Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő és Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke nevét is - írta a lap.

MTI - barikad.hu